Hälsodata – rapport och pod

Hälsodata är något som blivit mer populärt att tala om på senare tiden. Det är data som berör min egen hälsa, men också hälsan för grupper. Ibland är det något så generellt som vädret och utsläppsdata, medan det andra gånger är något så personligt som mitt GPS-spår från min smartphone.

Under hösten och våren har jag undersökt vad hälsodata är för personer som lever med kronisk sjukdom. Istället för att prata om problemet med ostrukturerad journaldata dyker jag rakt in i den största mängden av hälsodata är, nämligen egna uppskattningar av hur man mår.

Vill du läsa mer om hur personer trackar sin hälsa. Sammanfattningen hittar du här.

Rapporten hittar du här: länk.

Avsnitt ur spetspodden med diskussion om hälsodata: länk

Rapporten har finansierats av Sweper, en del av Swelife, samt Västra Götalandsregionen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *