ADA 2019, del 1

Den 7-11 juni pågår den stora diabetes konferensen ADA annual meeting i San Fransisco. Det är American Diabetes Associations sjukvårdskonferens för främst läkare, men också andra professioner. I år är jag där för att presentera min forskning, gå på föreläsningar och lära mig mer om framkantsteknologier och kliniska rutiner samt träffa och diskutera med intressanta personer.

Konferensen har ca 13.000 deltagare och flera parallella sessioner under dagarna. Salarna är så stora att föreläsarna ser ut som små myror där framme, även när jag tycker att jag sätter mig långt fram.

”Liten” föreläsningssal under ADA

Jag fokuserar på Automated pancreas systems (APS) och Automated insulin delivery (AID) systems. Det har varit flera intressant föreläsningar om detta. Bland annat en schweiskt studie där man studerat personer som byggt och använder OpenAPS system.

Men jag intresserar mig också om nutrition, vad vi äter och vad vi rekommenderas att äta. Här var det många riktlinjer jag blev förvånad över, tex att man inte avråder från lågkolhydratkost för typ 1 diabetiker.

Det blir mycket anteckningar.

Samt även Real world evidence, hur kan vi använda data från den riktiga världen i studier för att få evidens för mediciner och behandlingsprocesser. Det här är väldigt intressant och har gett mig nya idéer om att bygga bättre egenvård och få egna evidens kring den.

Självklart bevakar jag även patientperspektivet under konferensen, men det har med enkla ord inte varit så mycket att bevaka.

Idag ser jag fram emot fler föreläsningar kring APS coh AID system samt ytterligare nätverkande. Och naturligtvis min egen poster-presentation. Postern går att se här (länk).

Förutom konferens och poster-utställning så är det parallellt också en branchmässa. Här hittar vi alla stora diabetesföretag och flertalet mindre också.

Branchmässa under ADA2019

Jag kommer att publicera lite anteckningar från varje session jag varit på. Uppdatering kommer!

Golden gate bron, San Fransisco

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *